Over ons

Vakantie in Salir do Porto

Wij zijn Hannes en Deborah. Samen hebben we ook twee kindjes Rae Morris en Alma Coco. We houden van ondernemen, familie en de wereld verkennen. Deborah runt Drukkerij Coco in Kortrijk en Hannes heeft een creative agency in Brussel, Hurae, is medeoprichter van The Smile Safari en de bezieler van Ugly Belgian Houses. We hebben ook een familievlog (waar je een paar leuke Portugalvlogs met tips kan bekijken) In 2020 zijn we na de eerste corona lockdown in augustus naar Portugal getrokken met één missie: een vakantiehuis kopen. Een sprong in het diepe want waar in godsnaam koop je een buitenverblijf. Al die opties. Wat per ongeluk zijn we bij de organisatie Immo Portugal beland en na hun goede zorgen en rondleiding aan de Zilverkust beslist om het huisje aan de baai te kopen. Het strand vlakbij, de wilde natuur van Portugal vlakbij. En ook heel wat Belgen dichtbij zo bleek. In onze straat heeft ook Fred een huis gekocht (hier te huur) en we staan elkaar vaak bij met raad en daad. Want iets kopen in het buitenland blijft toch een avontuur! 🙂

HOUSETOUR: Ons vakantiehuis in Portugal! 🇵🇹

In 2020 kochten we een stuk grond in Salir do Porto, aan de Zilverkust in Portugal. Als investering. Ondertussen staat er een huis op en is het helemaal klaar om te verhuren. De eerste gasten zijn al langs geweest en vonden het een leuke ervaring. Dit is de housetour!

Things to do

Salir Do Porto is voor ons persoonlijk een waar paradijsje. Een kleine gemeente met zo’n 700 inwoners van Salirenses waaronder veel vissers en daarnaast wat inwijkelingen en vakantiehuisjes. Er zijn hier nog regelmatig dorpsfeesten en de sfeer is geweldig (zeker begin augustus). De zee is vlakbij, de natuur vlak achter ons en toch heb je alle comfort heel dichtbij. De duin in Salir heeft zich 100.000 jaar geleden gevormd en zorgt tot op vandaag voor veel plezier. Beklim zeker ook eens de Miradouro vlak bij ons huis met z’n imposante kruis. Na de afdeling kan je iets drinken in de gezellige bar A Quinta Do Salir. Aan de monding van de rivier de Tornada is ook een bron te vinden. Je vindt er ook de ruines van het oude tolgebouw. En ooit hebben ze hier één van de schepen van Vasco Da Gama gebouwd.

Eten en drinken

We komen naar de Zilverkust sinds 2019 dus we hebben nog lang niet alle restaurants kunnen testen maar hier toch al een selectie uit onze ervaringen. Reserveren is bijna altijd aan te raden in het hoogseizoen.

Het strand

Het strand van Salir Do Porto is 10 minuten wandelen van ons huis. Heen is bergaf, als je de terugweg omhoog niet ziet zitten neem je de auto, er is altijd parking aan het strand. Er zijn uiteraard nog een aantal mooie stranden in de buurt: