Food and Drinks

Food Hotspots in Salir do Porto

We komen naar de Zilverkust sinds 2019 dus we hebben nog lang niet alle restaurants kunnen testen maar hier toch al een selectie uit onze ervaringen. Reserveren is bijna altijd aan te raden in het hoogseizoen.

Restaurants

- Rio Do Prado - 20 minuten rijden - prachtig hotel in natuurlijke setting waar je ook iets kan eten. Fantastische plek met heerlijk eten. - Alma D’sal - 40 minuten rijden. Dit restaurant ligt op slechts 2km van Foz Do Arelho, helaas moet je de hele lagune omrijden om er te geraken. Langs immens bochtige wegen. Het is de trip meer dan waard. Zalige beachbar aan een strand waar het altijd rustig is. - Taberna Marginal - 5 minuten rijden. Eén van de betere adresjes aan de dijk van Sao Martinho. - Jardim Da Vila - 20 minuten rijden. Iets het binnenland in. Mocht je zin hebben in stoofvlees, de zaak wordt gerund door een Belg. - Boca Do Mar - Typisch Portugees restaurant met lekkere vis en vlees op de dijk van Sao Martinho. - Cais Da Praia - Beach restaurant in Foz Do Arelho. - O Da Casa - Iets duurder restaurant op de dijk van Sao Martinho. Bij je ameijoas (schelpen) krijg je geroosterd brood met veel boter. Smullen. - Citrus - Healthy restaurant in Caldas Da Rainha. Voor als je zin hebt in egg’s benedict. - Mad Gastrobar - 40 minuten rijden. Iets verder van huis opnieuw maar de setting bovenop de kliffen aan het prachtige strand van Vale Do Furado is de omweg waard. En de creme brulee is top. (breng wel cash mee, geen Multibanco hier)

Café’s

Nog niet zoveel café’s gedaan maar in Salir is een leuke plek - A Quinta De Salir - 3 minuten wandelen. Vlak naast de Miradouro vind je deze bar, gerund door een Portugees-Canadees koppel. Ze organiseren er ook zomerkampen voor kinderen en er zijn dieren op het erf.